خبــر برگزیده

ایجاد شرایط مقابله با فرار مالیاتی/ اصلاح پایه‌های مالیاتی

رییس کل سازمان مالیاتی با اشاره به اینکه زیرساخت‌های اساسی برای مبارزه با فرار مالیاتی فراهم شد، از اصلاح پایه‌های مالیاتی خبر داد.

امیدعلی پارسا در دیدار با علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی که با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و جمعی از مسوولان نظام مالیاتی به مناسب هفته فرهنگ مالیاتی در بهارستان برگزار شد، مالیات را ابزار ثبات، پایداری، سلامت، شفافیت و عدالت اقتصادی است و گفت: هم اکنون یکی از مهم ترین دغدغه های ما نوین‌سازی نظام مالیاتی در همه ابعاد به ویژه طراحی و استقرار سامانه‌های هوشمند مالیاتی مبتنی بر ریز داده‌های کلیه دستگاه‌های اجرایی دولتی و غیردولتی موضوع مواد ۱۶۹و ۱۶۹مکرر قانون مالیات‌های مستقیم و اصلاح فرایندهای حسابرسی و دادرسی و وصول مالیات است.

وی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی وظیفه خطیری برعهده دارد و تاکنون اقدامات اساسی در زمینه مدرن سازی نظام مالیاتی انجام داده است، افزود: با استفاده از ابزارهای الکترونیکی سرعت، دقت و سهولت امور مالیاتی را افزایش دادیم و زیرساخت های اساسی برای مبارزه با فرار مالیاتی فراهم کردیم.

رییس کل سازمان امور مالیاتی اصلاح پایه های مالیاتی و اصلاح شکل های درآمد و هزینه کشور را لازم شمرد و تاکیدکرد: حاکمیت ها باید بدانند کی، کجا و چقدر درآمد دارد و برای این کار باید زیرساخت‌های الکترونیکی فراهم شود و همه دستگاه های اجرایی موظف شوند اطلاعات افراد و شرکت ها را کامل و دقیق و بدون خدشه در اختیار سازمان مالیاتی قرار دهند.

وی با اشاره به تکلیف کلیه دستگاه های اجرایی به ارائه اطلاعات مورد نیاز نظام مالیاتی طبق ماده ۱۶۹و ۱۶۹مکرر قانون مالیات های مستقیم، تصریح کرد: خوشبختانه هفته گذشته جلسه بسیار خوبی در این خصوص برگزار شد که امیدواریم با توافقات صورت گرفته روند دسترسی ما به اطلاعات شتاب بیشتری بگیرد.

پارسا استقرار سامانه های فروشگاهی را یکی دیگر از مهم ترین برنامه های سازمان امور مالیاتی دانست و گفت: با استقرار این سامانه که مکمل برنامه های اطلاعاتی نظام مالیاتی است می توانیم شاهد یک نظام مالیاتی کاملا مدرن در کشور داشته باشیم.

 

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در پایان خاطرنشان کرد: من با تمام وجود و عشق به توسعه نظام اسلامی دراین عرصه تلاش می کنم و امیدوارم با علم، دانش و تجربه همه فعالان این عرصه، سازوکارها را به گونه ای اصلاح کنیم که شاهد پیشرفت و توسعه اقتصادی ایران عزیزمان باشیم.در دهه‌های قبل با واردات بی‌رویه، قاچاق کالا، نبود حمایت جدی دولتمردان و موانع رونق کسب و کار از جمله بوروکراسی اداری، صنایع نساجی کشور با ظرفیت کامل خود تولید نداشته و کارخانه‌ها هم به دلیل تعدیل نیرو با مشکلات بسیاری روبه‌رو شده‌اند.

 

شرایط فعلی این صنعت به چه صورت است؟

با وجود قابلیت‌های بسیار نساجی در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات اشاره شده این صنعت نه‌تنها پیشرفتی نداشته، بلکه در آستانه ورشکستگی قرار گرفته است. از آنجا که مصرف‌کنندگان ایرانی کمتر به سراغ تولیدات داخلی می‌روند و فروشندگان عمده نیز به دلیل سود بیشتر گرایشی به سمت محصولات نساجی کشور ندارند، تمامی این عوامل ضربه سنگینی به اقتصاد کشور وارد می‌کند.

 

تاثیر چنین فرایندی بر بیکاری تا چه میزان است؟

تداوم این وضعیت به طور حتم به بیکار شدن حجم وسیعی از کارگران این کارخانه‌ها می‌انجامد. اگر چرخ صنعت نساجی به ‌حرکت درآید، اشتغال قابل توجهی را ایجاد می‌کند.

 

صنعت نساجی در استان ما دارای چه قابلیت‌هایی است؟ 

این صنعت قدرت تأمین نیاز کشور و حتی صادرات را در صورت انجام حمایت‌های لازم و جلوگیری از ورود حتی یک متر پارچه خارجی دارد. اگر صنعت نساجی فعال و پویا شود اشتغال قابل توجهی را ایجاد می‌کند. صنعت نساجی برای جلوگیری از رکود و تعطیلی، نیازمند حمایت دولت از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت در مقابله با واردات بی‌رویه پارچه و نخ است.

کد خبر: 1451
  تاریخ خبر : 26 تیر 1398
 خانه صنعت و معدن
 953