سید علی اکبرکلانتر رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان یزد در خصوص شعار سال و نقش بخش خصوصی در اجرایی شدن آن اظهار داشت: چندین سال است که شعار سال اقتصادی انتخاب میشود و در سالهای اخیر همواره بر روی تولید تأکید شده که این نشان از اهمیت این مقوله برای شخص اول نظام و کشور است.
وی ادامه داد: مجموعههایی مانند مرکز پژوهشهای مجلس، مجمع تشخیص و دستگاههای مطالعاتی و علمی کشور طی یکسال شرایط کشور را بررسی میکنند و در نهایت به رهبر انقلاب پیشنهاد میدهند که شعار سال را بر چه مبنایی انتخاب کنند.
در این نهادهای مشورتی جایگاه نمایندگان بخش خصوصی مانند، خانه صمت، اتاق بازرگانی و سایر تشکلهای بخش خصوصی خالی است و باید از این ظرفیت استفاده کرد.
کلانتر ادامه داد: در چند سالی که تولید محور شعار سال بوده، یک سری تعارضات در دستگاهای مختلف دیده شد.به طور مثال متولی تعاون کشور از منظر خود به شعار سال نگاه میکرد و میگفت منظور از مشارکت مردم در شعار سال گسترش تعاونیها بوده، معادن میگفت باید این حوزه گسترش پیدا کند؛ لذا نیاز است که در همان هفتههای اول، شعار سال تبیین و تعریف شود تا همه دستگاهها در یک راهبرد مشخص حرکت کنند.
وی افزود: رهبر انقلاب با درک شرایط اقتصادی کشور و محدودیتهای مالی و ارزی دولت و بانکها نقش مردم را در جهش تولید پر رنگ کردند.
به دلیل تحریمها ما چند سال از دنیا عقب ماندیم پس برای کاهش فاصله باید سرعت را اضافه کنیم و فقط میتوانیم با یک جهش مردمی به دنیا برسیم. امسال تمام دستگاههای اجرایی با تمام قوا باید در جهت کمک به حفظ امنیت سرمایههای مردم حرکت کنند.یکی از این کارها بازنگری در قانون حمایت از تولید است.دولت باید یک تغییر اساسی در رویکرد خود ایجاد کند و آن این است که دیگر دنبال حرکتهای نمایشی و آمار سازی نباشد و تمرکز خود را بر بالا بردن کیفیت قرار دهد تا کمیت و آن موقع میتوان انتظار جهش داشت.
کلانتر با اشاره به ناترازی انرژی گفت: در سه سال اخیر، ما در بیشتر ماه های سال شاهد ناترازی انرژی بودیم و هر سال این وضعیت بدتر میشود به طوری که امسال قطعی گاز به دو روز در هفته رسید. دولت به جای اینکه هر سال اعلام کند که درصد صدور جواز تاسیس افزایش داشته، به فکر تامین انرژِی باشد و به جای اینکه ۱۰۰ کارخانه با ظرفیت ۵۰ درصد کار کنند ۵۰ کارخانه موجود با تمام ظرفیت به صورت تمام وقت فعال باشند.
وی ادامه داد: نکته دیگر بهره وری است که متأسفانه در برخی دستگاههای دولتی در حداقل قرار دارد . متقاضیان استخدام در کشورهایی که سریع توسعه یافته اند باید بتوانند به سخت ترین سوالات اطلاعات عمومی پاسخ دهند و البته حقوق در بخش دولتی بیست درصد بالاتر از بخش خصوصی است. دولت باید هر چه زودتر فکری به حال این موضوع بکند عملا فرهنگ کاری در بخش دولتی ضعیف شده. امروز در ادارات و بخشهای دولتی به صورت علنی زمان صبحانه، تایم چای و استراحت دارند و کار مردم را خیلی راحت به تأخیر میاندازند.
وی در پایان تصریح کرد: اگر میخواهیم جهش تولید با مشارکت و سرمایه مردم رخ دهد و مردم سرمایههای خود را بیاورند باید اعتماد سازی کنیم، باید کیفیت و بهره وری ارتقا یابد و مشارکت بخش خصوصی مانند خانه صمت درتصمیم گیریهای کلان و خرد به همراه عقلانیت در کشور حکم فرما شود آن زمانی میتوانیم شاهد جهش تولید باشیم.